عایق کاری لوله های صنعتی به شکل های مختلفی انجام می شود تا فرایند انتقال از طریق لوله به بهترین شکل ممکن رقم بخورد و در نهایت بازدهی کاری مجموعه شما بالاتر برود. انواع مختلفی از عایق لوله های صنعتی مثل عایق گرم، عایق سرد، عایق آکوستیکی و… وجود دارند که هر کدام از آنها مزایای خاص خود را دارا می باشند. ما در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی انواع عایق بندی لوله های صنعتی، به مزایای آنها نیز اشاره کنیم. بنابراین در ادامه با ما همراه باشید.

عایق کاری لوله های صنعتی

آشنایی با عایق لوله های صنعتی

برای اینکه انرژی گرمایی موجود در داخل لوله های صنعتی هدر نرود، با استفاده از ترکیبات مختلف این لوله ها را از خارج عایق بندی می کنند. این کار باعث می شود مانعی در مقابل خروج گرما از لوله ایجاد شود و مجموعه بتواند در میزان انرژی مصرفی خود صرفه جویی کند. ماده ای که برای عایق بندی به کار گرفته می شود با استفاده از مواد خاصی تولید می شود که بتواند این نیاز را تامین کند.

کاربردهای مختلف عایق کاری لوله های صنعتی

اصلی ترین کاربردهای عایق کاری لوله های صنعتی، شامل موارد زیر می شوند:

  • در لوله هایی که مواد گرم را منتقل می کنند و نیاز است از خارج شدن گرما جلوگیری شود.
  • در لوله هایی که مواد سرد را منتقل می کنند و بایستی از گرم شدن این مواد و میعان آنها پیشگیری به عمل آید.
  • در لوله هایی که صدای زیادی تولید می کنند و یا لرزش بیش از اندازه به دلیل امواج صوتی دارند.

انواع عایق کاری لوله های صنعتی

با توجه به اینکه کاربری لوله ها در صنایع مختلف با یکدیگر فرق دارد، انواع مختلفی از عایق بندی لوله در دسترس است. در بین انواع عایق کاری لوله های صنعتی، به موارد زیر اشاره می کنیم:

عایق کاری سرد لوله های صنعتی

برای لوله های صنعتی که موارد سرد را منتقل می کنند باید از عایق های سرد استفاده کرد تا از میعان این مواد جلوگیری شود. این مواد جلوی گرم شدن لوله را می گیرند تا از تبدیلات فیزیکی در داخل لوله جلوگیری کنند. رایج ترین موادی که برای عایق بندی سرد لوله های صنعتی استفاده می شوند، عبارتند از:

اگر لوله های صنعتی که حرارت آنها افزایش پیدا می کند را از طریق عایق های گرم عایق بندی نکنیم، انرژی گرمایی از داخل این لوله ها به خارج جاری شده و این انرژی هدر می رود. این موضوع می تواند هزینه های زیادی را برای کارخانه ها در زمینه عدم مصرف بهینه انرژی داشته باشد. بنابراین با استفاده از موادی مثل پشم شیشه، الیاف معدنی و سیلیکات کلسیم، نسبت به عایق بندی لوله های صنعتی اقدام می کنیم.

عایق کاری فیبری لوله های صنعتی

دسته بعدی از انواع عایق کاری لوله های صنعتی، عایق های فیبری هستند که با جنس های مختلف برای انواع لوله های صنعتی در دسترس قرار دارند. معمولا الیاف زیر به همراه اتصال دهنده های آلی، برای این نوع عایق بندی مورد استفاده قرار می گیرند:

  • الیاف پشم شیشه
  • عایق پشم سنگ
  • الیاف معدنی
  • الیاف سیلیس
  • الیاف آلومینا سیلیس

عایق های سلولی لوله صنعتی

در نوع دیگری از عایق کاری لوله های صنعتی، سلول های کوچک و مجزا به چشم می خورند که در کنار هم وظیفه جلوگیری از اتلاف انرژی در قالب مجموعه یکپارچه را انجام می دهند. سلول های این نوع از عایق لوله های صنعتی از جنس شیشه، لاستیک نیتریل یا فوم فنولیک هستند.

عایق کاری صوتی لوله های صنعتی

احتمالا صدای لوله های صنعتی به گوش شما نیز رسیده است. این صداها را می توان از طریق عایق های صوتی یا آکوستیک از بین برد. عایق صوتی، نویزهای صوتی لوله را به حداقل میزان ممکن می رساند و علاوه بر این، لرزش های لوله را نیز تا حدودی تحت کنترل قرار می دهد.


بیشتر بخوانید: لیست بهترین انواع عایق صوتی و آکوستیک صدا


عایق های گرانوله

عایق گرانوله، یکی دیگر از انواع عایق لوله های صنعتی است که با داشتن حفره های توخالی شناخته می شود. اگر به موادی سخت و مستحکم برای عایق بندی لوله نیاز داشته باشیم معمولا از این نوع عایق استفاده می کنیم. عایق های گرانوله از طریق واکنش های شیمیایی با دیگر الیاف ها ترکیب می شوند و به همراه اتصال دهنده های آلی، یکپارچگی مورد نیاز را تامین می کنند. سیلیکات کلسیم و ورمیکولیت از معروف ترین نمونه هایی هستند که در این نوع عایق بندی استفاده می شوند.

انواع عایق کاری لوله های صنعتی

عایق های محافظت شخصی

همانطور که نام عایق محافظت شخصی نشان می دهد، کاربرد آن در مواردی است که می خواهیم امنیت پرسنل و کارکنان را تامین کنیم. اگر دمای یک لوله بیشتر از 65 درجه باشد، لازم است این نوع عایق بندی با استفاده از مواد خاص اجرا شود. استانداردهای موجود در این حوزه می گویند که اگر لوله صنعتی، فاصله افقی کمتر از 60 سانتی متر از پرسنل داشته باشد یا فاصله عمودی آن از 2 متر و 10 سانتی متر کمتر باشد، لازم است حتما از عایق های حفاظت شخصی برای جلوگیری از آسیب پرسنل، استفاده شود.

مزایای عایق کاری لوله های صنعتی

اجرای عایق بندی برای لوله های صنعتی فولید زیادی دارد از جمله آنکه:

  • تامین امنیت جانی کارکنان و جلوگیری از آسیب به آنها
  • صرفه جویی در مصرف انرژی به دلیل جلوگیری از خارج شدن گرما
  • افزایش بازدهی صنعتی به دلیل اصولی بودن فرایند
  • افزایش طول عمر لوله ها به دلیل پیشگیری از تجمع رطوبت در سطح آن
  • حفاظت از محیط زیست از طریق کاهش سطح آلاینده های وارد شده به جو
  • آرام کردن فضای کاری از طریق به حداقل رساندن آلودگی های صوتی لوله های صنعتی

بیشتر بخوانید: انواع روش های عایق کاری لوله


خرید عایق لوله های صنعتی

ما در این مقاله انواع عایق لوله های صنعتی را خدمت شما معرفی کردیم تا با استفاده از آنها بتوانید از مزایای آن بهره مند شوید. همانطور که اشاره شد این عایق ها، کاربردهای بسیار گسترده ای دارند و در صنایع مختلفی استفاده می شوند. برای کسب اطلاعات تکمیلی و دریافت مشاوره های لازم جهت خرید عایق لوله صنعتی لطفا با شرکت کارا انرژی ماندگار ارتباط برقرار نمایید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *