زمانی که در مورد آکوستیک و عایق کاری صوتی صحبت می‌کنیم، احتمالا شما هم یاد استودیو‌ها و اتاق‌های کنترل پیشرفته می‌افتید و فکر می‌کنید عایق‌های صوتی، مختص چنین مواردی هستند. اما لازم است بدانید که آکوستیک کاربردهای گسترده‌تری دارد و بهتر است عایق کاری سالن کنفرانس، اجتماعات و تالار را نیز در این زمینه مورد توجه قرار دهیم. زمانی آکوستیک به خوبی اجرا خواهد شد که در ابتدا متریال مناسب و با کیفیتی خریداری کرده باشید. سپس این عایق‌های صوتی باید به بهترین شکل ممکن نصب شوند تا صدا در داخل فضای عایق کاری شده به خوبی پراکنده شود. در ادامه با ما همراه باشید تا تمام توضیحات را در زمینه عایق صوتی سالن‌ها و تالارها به شما ارائه دهیم.

عایق کاری سالن کنفرانس

آکوستیک یا عایق صوتی چیست

در ابتدای بحث بیایید این موضوع را بررسی کنیم که عایق‌ صوتی چیست و چه کاربردی دارد؟ آکوستیک در حقیقت به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن، کارهای لازم برای ارائه صدا با بهترین کیفیت صورت می‌گیرد. وقتی در یک اتاق یا سالن آکوستیک موزیک پخش شود یا سازی نواخته شود، این صدا با وضوح تمام به گوش شنونده خواهد رسید. همچنین یکی از شناخته شده‌ترین کاربردهای عایق صوتی این است که از ورود و خروج صدا جلوگیری می‌کند.

عایق کاری سالن اجتماعات، کنفرانس و تالار باعث می‌شود صدای زیادی که در فضای داخلی تولید می‌شود، به بیرون راه پیدا نکند. به همین دلیل، دیگر مزاحمتی برای همسایه‌ها به وجود نخواهد آمد و آنها از آلودگی صوتی ایجاد شده توسط شما شاکی نمی‌شوند. استفاده از آکوستیک در فضاهای زیر تعریف می‌شود:

  • سالن‌ها و تالارهای عروسی
  • سالن همایش
  • سالن اجتماعات
  • سالن کنفرانس
  • سالن کنسرت
  • سالن آمفی تئاتر
  • سالن سینما
  • سالن جلسات خصوصی در شرکت‌ها
  • فضاهایی با استفاده‌های امنیتی

بیشتر بخوانید: لیست بهترین انواع عایق صوتی و آکوستیک


 

عایق کاری تالار

انواع مواد عایق کاری سالن کنفرانس و تالار

عایق‌های صوتی که در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند، با توجه به جنس متریال در چندین گروه قرار می‌گیرند که پیشنهاد می‌کنیم در بین آنها گزینه‌های زیر را به خوبی بشناسید:

پنل‌های آکوستیکی

مورد اول، صفحاتی از جنس پلی یورتان که به آن پلی یورتان تخته ای می گویند بسیار با کیفیت هستند که به منظور جلوگیری از ورود و خروج صدا ساخته شده‌اند. این صفحات در بازار به اسم پنل آکوستیکی معروف هستند و در ابعاد مختلفی می‌توانید آنها را پیدا کنید. عایق صوتی پلی یورتان کیفیت ساخت بالایی دارد و مقاومت خیلی خوبی را در گذر زمان از خود نشان می‌دهد‌. به همین دلیل می‌توان انتظار داشت پنل‌های آکوستیکی سالیان سال عملکردی مشابه با روز اول داشته باشند. بیشترین کاربرد پنل آکوستیکی در استودیوها می‌باشد اما در ساخت اتاق آکوستیک در داخل خانه هم می‌توان از آنها بهره گرفت.

پشم معدنی

پشم معدنی مثل پشم شیشه یا پشم سنگ نیز می‌تواند به عنوان ماده عایق کاری سالن کنفرانس، عایق کاری سالن همایش و تالار استفاده شود. پشم شیشه در واقع یک عایق حرارتی است اما از آنجایی که جلوی ورود و خروج صدا را هم می‌گیرد، می‌توان از آن به عنوان عایق صوتی نیز بهره گرفت. این عایق به راحتی نصب می‌شود و به همین دلیل طرفداران خاص خود را دارد. اما به هر حال عایق صوتی صد درصدی به وجود نمی‌آورد و همچنین در مقابل رطوبت نیز از خود حساسیت نشان می‌دهد. پشم سنگ نیز شرایطی مشابه با پشم شیشه دارد و فقط برای اجرای عایق صوتی در محیط‌های خاصی پیشنهاد می‌شود.

عایق کاری با پلی یورتان پاششی

شاید بتوان گفت بهترین روش برای عایق کاری سالن کنفرانس و تالار، اجرای عایق با پلی یورتان پاششی است. این متریال دارای دو بخش اصلی ایزوسیانات و پلیول است که با استفاده از پاشش دستگاه، روی سطح پراکنده می‌شود. به همین علت، به آن پلی یورتان پاششی می‌گویند. در هنگام اجرای عایق صوتی در این روش می‌توان دانسیته را طوری تنظیم کرد که بیشترین بازدهی را برای ما داشته باشد.

دانسیته پایین مخصوص حذف صداهای هوایی مثل صدای همهمه مردم و عبور ماشین‌هاست و دانسیته بالا، صداهای کوبه‌ای مثل صدای راه رفتن همسایه طبقه بالا و یا صدای بسته شدن درب را حذف می‌کند.

در همین قسمت لازم است دو نوع عایق صوتی پلی یورتان با نام عایق سلول باز و سلول بسته را به شما معرفی کنیم؛ عایق سلول باز فوم پاششی به نوعی از عایق پلی یورتان گفته می‌شود که با دانسیته کم برای صداهای هوایی مناسب است. عایق سلول بسته فوم پاششی هم همان عایق صوتی مخصوص نویز‌های کوبه‌ای است که دانسیته و تراکم بالایی دارد.


بیشتر بخوانید: مقایسه فوم سلول بسته و فوم سلول باز


 

محل نصب و اجرای عایق کاری تالار

وقتی می‌خواهیم یک سالن، اتاق یا خانه را از لحاظ صوتی عایق بندی کنیم، باید اجرای آکوستیک را روی سطوح مختلفی انجام دهیم. یکی از مزایای عایق‌های صوتی این است که می‌توان آن‌ها را روی سقف، کف، دیوارها و… نصب کرد. در هر کدام از این فضاها لازم است به مواردی دقت داشته باشید تا بهترین بازدهی را از آکوستیک دریافت کنید. این موارد عبارتند از:

  • در عایق کاری سقف، به دنبال گزینه‌های با چگالی بالا بروید. این نوع عایق‌ها کارایی بیشتری را در استفاده‌های سقفی از خود نشان می‌دهند.
  • عایق‌کاری سقفی که روی آن طبقه دیگری قرار دارد، با عایق کاری سقفی که به پشت بام می‌رسد، با یکدیگر تفاوت دارند.
  • وقتی عایق کاری سالن اجتماعات، کنفرانس و تالار را انجام می‌دهیم، بهتر است کف ساختمان را نیز آکوستیک کنیم چرا که بخش زیادی از صدای ساختمان از این بخش به خارج راه پیدا می‌کند.
  • عایق کف به صورت روکار و توکار امکان نصب دارد که نوع توکار برای ساختمان‌های در حال ساخت قابل استفاده است و نوع روکار برای زمانی است که شما بعد از اتمام پروژه قصد عایق بندی دارید.
  • در عایق‌بندی دیوارها بسته به نیاز می‌توان از پشم سنگ یا پنل‌های آکوستیکی استفاده کرد. در این زمینه باید بررسی شود که نیاز شما با کدام مورد هماهنگی دارد.

خرید عایق صوتی از کارا انرژی

آکوستیک کردن سالن‌های خاصی مانند تالارها، یک کار بسیار تخصصی است و هر کسی نمی‌تواند آن را به صورت استاندارد برای شما انجام دهد. به همین دلیل بهتر است از خدمات مجموعه کارا انرژی ماندگار در این زمینه استفاده کنید تا عایق صوتی سالن شما به بهترین شکل ممکن انجام گیرد.

مجموعه کارا انرژی ماندگار به عنوان مرکز تخصصی عرضه کننده انواع عایق‌ها، در خدمت شماست. می‌توانید برای مشاوره شدن در زمینه انتخاب بهترین عایق ویژه سالن اجتماعات و تالارها، با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید و سپس عایق مناسب را از میان محصولات شرکت انتخاب نمایید.

 

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *