استفاده از عایقهای حرارتی در صنعت ساختمانسازی، کمک بسیار زیادی به کاهش مصرف انرژی میکند. بنابراین پیمانکاران در زمان ساخت و ساز، حتماً باید در کف و دیوارههای ساختمان از عایق استفاده نمایند. در این صورت گرما در فصل زمستان و هوای خنک در فصل تابستان در داخل ساختمان حبس میشود و در نتیجه در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد. همین موضوع باعث کاهش هزینههای ماهانه زندگی میگردد. ما در این مطلب قرار است بهترین عایق حرارتی کف ساختمان را به شما معرفی نماییم.
ویژگی عایق های حرارتی برای کف ساختمان
ما نمیتوانیم هر نوع عایقی را به عنوان عایق حرارتی در ساختمانسازی مورد استفاده قرار دهیم. عایقهایی که ویژگیهای زیر را دارند به عنوان بهترین عایق های حرارتی برای کف ساختمان شناخته شدهاند:
- عایق حرارتی ضریب انتقال حرارت بسیار پایینی دارد. کم بودن ضریب انتقال حرارت نشان دهنده قدرت بالای عایق مربوطه برای عایقبندی جهت جلوگیری از پرتی انرژی میباشد.
- این عایقها دارای ضخامت مناسبی هستند که از هدر رفته انرژی جلوگیری میکند.
- با مواد شیمیایی واکنش نمیدهند. بنابراین به راحتی دچار خوردگی و فرسایش نمیشوند.
- همچنین در برابر رشد قارچها و میکروبها بسیار مقاوم هستند.
- عایقهای حرارتی که برای کف ساختمان استفاده میشوند میتوانند فشار ناشی از مصالح ساختمانی را تحمل کنند. بنابراین دچار پارگی نخواهند شد.
- این عایقها مقاوم در برابر آتش هستند. بنابراین خطر آتش سوزی را نیز دفع میکنند.
انواع عایق حرارتی برای کف ساختمان
عایق بندی های حرارتی که برای کف ساختمان بکار برده می شوند عبارتنداز:
پشمهای معدنی
یکی از قدیمیترین و رایجترین انواع عایقهای حرارتی که در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد، پشم معدنی میباشد. این نوع عایق از مذاب سنگ، شیشه و سرباره تهیه میشود. از نظر ظاهری، پشمهای معدنی به صورت پنلهای فشرده طراحی میگردند. از جمله مهمترین ویژگیهای این عایق عبارتند از:
- میتواند دمای بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند.
- برخی از انواع عایقهای پشم معدنی، عایق صوتی نیز هستند.
- در ضخامتهای مختلف تولید میشود ولی اگر ضخامت از ۶ میکرون افزایش یابد، خاصیت ارتجاعی پشم معدنی کاهش مییابد.
- نکته بسیار مهم در استفاده از پشم معدنی این است که به دلیل ترکیباتی که دارد، خطر بروز ناراحتیهای تنفسی وجود دارد. به همین دلیل معمولاً از این عایق فقط در کف ساختمان استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: عایق حرارتی xps
پشم شیشه
الیاف پشم شیشه به صورت کاملاً یکپارچه و یکدست به یکدیگر متصل هستند. بنابراین ساختار مستحکم به پشم شیشه میبخشند و میزان مقاومت این عایق را در برابر فشار بالا میبرند. از جمله مهمترین ویژگیهای عایق پشم شیشه عبارتند از:
- این نوع عایق مقاومت حرارتی خوبی دارد به شرط اینکه میزان دانسیته و ضخامت آن از حد استاندارد کم نشود.
- مقاومت بسیار بالایی در برابر اشتعال دارد.
- با توجه که به اینکه میتواند صدا را نیز جذب کند، بنابراین تأثیر بسیار چشمگیری بر روی کاهش صدا دارد.
- مقاومت کششی آن بسیار بالا است.
- این عایق در انواع مختلف از نظر ضخامت و وزن مخصوص طراحی میگردد. بنابراین برای استفاده در کف ساختمان، باید به سراغ وزن و ضخامت مناسب بروید.
- هر چه تعداد طبقات ساختمان بیشتر شود شما باید عایق پشم شیشه با کیفیت و ضخامت بیشتر را انتخاب کنید.
عایق پشم سنگ
در تهیه این عایق از سنگهای آذرین همانند بازالت استفاده میشود. سنگ بازالت به مواد مذاب تبدیل میگردد و سپس به شکل الیاف ساخته خواهد شد. از جمله ویژگیهای عایق پشم سنگ عبارتند از:
- عایق پشم سنگ میتواند تا ۷۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند.
- از طرف دیگر تا ۴ ساعت میتواند در برابر شعله مستقیم آتش مقاوم باشد.
- مقاومت بسیار خوبی در برابر آب دارد. حتی اگر در آب اشباع شود، ساختار پشم سنگ از هم نمیپاشد و بعد از خشک شدن، دوباره به حالت اولیه باز خواهد گشت.
- مقاومت مکانیکی پشم سنگ زیاد نیست و شما به راحتی میتوانید با چاقو آن را برش دهید.
پرلیت
پرلیت یک سنگ آتشفشانی است که دانههای آن به حالت کروی هستند. در صنعت ساختمانسازی از پرلیت به وفور برای عایقبندی دیوارها و کف استفاده میشود. از جمله ویژگیهای پرلیت عبارتند از:
- از نظر وزن، بسیار سبک است. پس در ساختمانهای چند طبقه با خیال راحت میتوانیم در کف ساختمان از این عایق استفاده کنیم بدون اینکه نگران افزایش وزن و فشار به پی ساختمان باشیم.
- به عنوان یک ماده غیر قابل اشتعال شناخته شده است.
- عایق صوتی نیز میباشد و صدا را به خوبی جذب میکند.
- با ترکیبات اسیدی واکنش نمیدهد.
- در برابر پوسیدگی و موریانهها بسیار مقاوم است.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع عایق ساختمانی
بهترین عایق حرارتی برای کف ساختمان
ما در این مطلب بهترین عایق های حرارتی برای کف ساختمان را به شما معرفی کردیم. اما در انتخاب عایق شما باید به چند نکته توجه داشته باشید:
1- شرایط منطقه به چه صورت است؟ مسلماً در مناطق جنوبی کشور که دمای هوا در عمده سال بسیار بالا است، شما باید عایقهایی را استفاده کنید که با قدرت بیشتری از ورود گرما به داخل ساختمان جلوگیری میکنند.
2- ساختمان شما چند طبقه است؟ براساس تعداد طبقات ساختمان، باید عایقی را انتخاب کنید که از وزن مناسب برخوردار باشد. در این صورت مانع از فشار زیاد به پی و ستونهای ساختمان خواهید شد.
3- اگر در محیطهای مرطوب زندگی میکنید، باید عایقی را انتخاب نمایید که مقاوم در برابر رشد قارچها و باکتریها است.
4- همچنین باید مشخص شود شما از چه مصالحی برای ساخت ساختمان استفاده میکنید. چون برخی از عایقهای حرارتی، سازگار با مصالح ساختمانی نیستند.
5- در مجتمعهای مسکونی بهتر است عایق حرارتی که در عین حال عایق صدا نیز میباشند مورد استفاده قرار گیرد چون در این صورت صدای پای ساکنین، طبقه پایین را اذیت نمیکند.
بنابراین یک پیمانکار با در نظر گرفتن تمامی فاکتورها بهترین عایق حرارتی برای کف ساختمان را انتخاب میکند.
کلام آخر
به سایت مجموعه کارا انرژی ماندگار مراجعه کنید و انواع عایق پلی یورتان و عایق الاستومری در داخل این سایت قرار گرفتهاند. ویژگیهای عایقها را با یکدیگر بررسی مقایسه نمایید و سپس با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا براساس هدف کاری شما، بهترین عایق حرارتی به شما معرفی گردد. ما به صورت تضمین شده بهترین عایق حرارتی برای کف ساختمان را به شما عرضه خواهیم کرد. کارشناسان فروش ما در انتخاب نیز به شما کمک میکنند تا به ازای هزینه پرداختی، عایقی مناسب خریداری کنید.
No comment