یکی از مشکلاتی که نگهداری از دستگاه‌های ماینر دارد، آلودگی صوتی این دستگاه است مخصوصا اگر دستگاه ماینر را در خانه یا محیط های شهری نگهداری کنید، سر و صدای آن می‌تواند آزاردهنده باشد. به همین دلیل است که مزارع بزرگ استخراج ارزهای دیجیتال در خارج از شهر و دور از مناطق مسکونی هستند تا شهروندان دچار اذیت نشوند. قرار گرفتن دستگاه ماینر در محیط شهری با استفاده از راهکارهای کاهش صدا، امکان‌پذیر است و می‌توان به روش‌های مختلف، سر و صدای ماینر را به حداقل رساند. در این مقاله، به بررسی عایق صوتی ماینر و روش‌های کاهش سر و صدای این دستگاه می‌پردازیم.

عایق صوتی ماینر

دلیل صدا دادن دستگاه ماینر

تجهیزات ماینینگ به دلیل فعالیت شبانه‌روزی که دارند، همیشه روشن هستند و در اثر کارکرد طولانی مدت، دمای آنها افزایش می‌یابد. حال برای آنکه افزایش دما باعث آسیب‌رسانی به قطعات ماینر نشود، فن‌های آن نیز به طور پیوسته روشن بوده و کار می‌کنند. هر دستگاه ماینر، معمولا دو فن دارد که یکی از این فن‌ها، در بخش ورودی هوا و دیگری در بخش خروجی هوا تعبیه شده است تا گرمایی که تولید می‌شود را خارج کند.

فن‌های دستگاه ماینر برای خارج کردن هوای داخل دستگاه، با سرعت بالایی می‌چرخند به‌طوری که سرعت چرخش آنها حدود 3600 تا 6200 چرخش در دقیقه است. این میزان چرخش فن‌ها باعث افزایش سر و صدای ماینر و آلودگی صوتی آن می‌شود. فن‌های دستگاه ماینر می‌توانند حدود 60 الی 100 دسی‌بل آلودگی صوتی ایجاد کنند.

روش‌های کاهش صدای ماینر

برای کاهش صدای ماینر می‌توانید از روش‌های مختلفی بهره ببرید از جمله آنکه:

پایین آوردن دما

برای کاهش سر و صدای ماینر، دمای محیط را پایین بیاورید تا فن‌ها به صورت خودکار، سرعت چرخش خود را کم کنند. در اکثر دستگاه‌ها، سرعت فن‌ها به صورت خودکار کم می‌شود و در صورتی که دمای اطراف پایین باشد، فن‌ها نیز کمتر کار می‌کنند.

استفاده از هدفون در هنگام کار

می‌توانید برای کاهش آلودگی صوتی ماینر، از هدفون استفاده کنید. البته شاید علاقه‌ای به استفاده از هدفون نداشته باشید اما به واسطه آن، کار با دستگاه برای شما راحت‌تر خواهد شد.

استفاده از فوم عایق صدا

راهکاری برای کاهش صدای ماینر، استفاده از انواع فوم عایق صداست. می‌توانید از فوم‌های آکوستیک استفاده کرده و سر و صدا را کاهش دهید. عایق‌های صدا با نصب شدن بر روی دیوار، می‌توانند تا حد زیادی صدای ماینر را کمتر کنند. از بهترین عایق های صدا برای ایجاد محیطی آرام، عایق صوتی xps و عایق صوتی پلی یورتان است که برای کاهش صدای اتاق ماینینگ استفاده می شود.

سایلنس باکس

برای از بین بردن صدای ماینر، استفاده از باکس ماینینگ نیز پیشنهاد می‌شود. باکس ماینینگ، جعبه‌ای است که داخل آن با یک لایه پوشش داده شده است. این لایه داخلی فومی، باعث کمتر شدن صدای ماینر می‌شود و هر چقدر که میزان فوم داخل باکس بیشتر باشد، صدای کمتری از ماینر می‌شنوید.


بیشتر بخوانید: عایق صوتی چسبی


 

انواع عایق صوتی ماینر

ماینر به دلیل داشتن تعداد زیادی چیپ که بر روی هشبردها نصب شده اند، قدرت پردازش بسیار بالایی دارد و در اثر کار کردن چیپ‌ها، مقدار زیادی گرما تولید می‌شود. بیشتر انرژی الکتریکی دریافتی توسط دستگاه ماینر، تبدیل به گرما می‌شود و بخشی از انرژی هم به انرژی صوتی تبدیل می‌شود. علاوه بر این، بخش زیادی از سر و صدای تولیدی دستگاه در اثر کار کردن مداوم فن‌ها نیز می‌باشد.

برای کاهش صدای ماینر، استفاده از عایق صوتی می‌تواند راهکاری موثر باشد. عایق صدای ماینر، انواع مختلفی دارد از جمله آنکه:

عایق صوتی ماینر شانه تخم مرغی

رایج‌ترین نوع عایق صوتی، عایق شانه تخم مرغی است که دلیل نام‌گذاری آن به این اسم، ظاهر برجسته و فرو رفته شبیه آن به شانه‌های تخم مرغ است. عایق صوتی شانه تخم مرغی از طریق به دام انداختن امواج صوت، مانع از انتشار صداهای تولیدی ماینر می‌شود و شدت صدا را به حداقل می‌رساند. با اولین برخورد صدا به دیواره‌های عایق شانه تخم مرغی، در چند جهت مسیر دچار شکست شده و سپس به تحلیل می‌رود.

عایق شانه تخم مرغی دارای یک سطح صاف و یک سطح شانه تخم مرغی است که ضخامت عایق از سطح صاف تا قله شانه‌های تخم مرغ محاسبه می‌شود. با افزایش ضخامت عایق، عمق شانه‌های تخم مرغی بیشتر می‌شود و به همین دلیل، تله صوتی عمیق‌تری ایجاد خواهد شد. در نتیجه، عایق ضخیم‌تر می‌تواند در زمینه صداگیری ماینر، عملکرد بهتری داشته باشد.

عایق صوتی ماینر اسفنجی

نوع دیگر از عایق صوتی ماینر، عایق اسفنجی است که از جنس ابر یا اسفنج می‌باشد. این مدل عایق، خاصیت سلول باز دارد و با توجه به ویژگی سلول باز، ضخامت و دانسیته آن در میزان صداگیری و افزایش راندمان افت صدای ماینر، موثر می‌باشد. می‌توان برای بهبود عملکرد عایق اسفنجی، از فوم پلی‌اتیلن به عنوان زیرسازی استفاده کرد.

عایق صوتی اسفنجی هرمی

عایق صوتی ماینر هرمی، ماهیت اسفنجی دارد اما ساختار آن به شکل قطعات متعدد هرمی می‌باشد که با نظم کنار یکدیگر قرار دارند. عایق صوتی ماینر اسفنجی هرمی دارای فرورفتگی‌ها و برجستگی‌ها می‌باشد که مثل عایق شانه تخم مرغی، به صورت تله‌های صوتی عمل کرده و صداهای تولیدی دستگاه ماینر را جذب می‌کنند.

ساختار فیزیکی عایق صوتی اسفنجی هرمی نیز به صورت سلول باز است و با برخورد و نفوذ صدا به آن، در لایه‌های صوتی گیر کرده و به مرور تحلیل می‌رود. همچنین در صورت افزایش ضخامت عایق، میزان صداگیری آن بیشتر خواهد بود.

عایق صوتی پشم سنگ

از پشم سنگ به عنوان نوعی عایق معدنی برای عایق کردن صوتی و حرارتی ساختمان‌ها و مراکز صنعتی بسیاری استفاده می‌شود. پشم سنگ، قدرت بالایی در جذب کردن صدا دارد و می‌توان از نوع مناسب آن برای عایق کردن ماینر هم استفاده کرد. معمولا از نوع تخته ای و رولی پشم سنگ برای ماینر استفاده می‌شود؛ مدل تخته ای، از الیاف سنگ معدنی بازآلت تهیه می‌شود که در دانستیه‌ها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود.

این عایق مثل شانه تخم مرغی، بر روی دیوارهای باکس نصب می‌شود و می‌توان از ضخامت 3 تا 10 سانتی‌متری آن با دانسیته‌های Kg/m۳۸۰ تا Kg/m۳۳۰۰ (بسته به نوع دستگاه) استفاده کرد. همچنین برای عایق کردن لوله‌های ورودی و خروجی دستگاه، پشم سنگ رولی فویل‌دار کاربرد دارد که دور لوله‌های ورودی و خروجی پیچیده می‌شود.


بیشتر بخوانید: لیست بهترین انواع عایق صوتی و آکوستیک صدا


 

مزایای استفاده از عایق صوتی ماینر

مزیت استفاده از عایق کاری ماینر فقط برای کاهش صدای دستگاه نیست بلکه عایق کردن ماینر می‌تواند باعث افزایش راندمان دستگاه نیز شود و به حفظ عمر مفید آن کمک می‌کند. همچنین عایق کردن ماینر با تاثیری که در ایجاد محیط آرام دارد، به حفظ سلامت گوش و بهبود کیفیت خواب شما کمک می‌کند.

خرید عایق صوتی ماینر

استفاده از عایق صوتی برای ماینر، راه حلی موثر در جهت کاهش سر و صدای آن است و می‌توان از انواع مختلف عایق برای این دستگاه استفاده کرد. در صورت تمایل به خرید عایق صوتی ماینر، می‌توانید از طریق ارتباط با مشاوران مجموعه کارا انرژی ماندگار، مشاوره‌های لازم را دریافت کنید و بهترین نوع عایق را خریداری نمایید. این شرکت، تامین‌کننده انواع عایق صوتی و حرارتی است و براساس نیاز مشتریان، عایق مناسب را عرضه می‌کند.

 

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *