فوم پاششی پلی یورتان، عایقی است که با اسپری شدن بر روی سطح موردنظر و با استفاده از دستگاه مخصوص، پوشش رطوبتی، صوتی و حرارتی را ایجاد میکند. برای اعمال این عایق، ترکیبات آن داخل مخزن دستگاه مخصوص ریخته میشوند و سپس با استفاده از لوله، عایق روی سطح موردنظر اعمال میگردد. حالت اولیه فوم پلی یورتان بهصورت مایع است اما بعد از اعمال شدن، تبدیل به شکل جامد میشود و تا مدتها نیز ماندگاری دارد. این ترکیبات شامل مادههایی به نامهایی ایزوسیانات و هیدروژن هستند که در اثر ترکیب با یکدیگر، عایق مقاومی را ایجاد میکنند. موضوعی که در زمان نصب و اجرای فوم پاششی پلی یورتان باید به آن توجه شود، ضخامت عایق است اما ضخامت فوم پاششی پلی یورتان چقدر باید باشد؟ در این مطلب میخواهیم بررسی کنیم. لطفاً همراه ما باشید.
ضخامت فوم پاششی پلی یورتان چقدر باید باشد؟
فوم پاششی پلی یورتان از بهترین عایقهای حرارتی، رطوبتی و صوتی محسوب میشود اما برای آنکه عملکرد قدرتمندی داشته باشد، باید اصولی و توسط نصاب حرفهای نصب شود. برای نصب اصولی فوم پاششی پلی یورتان، توجه به ضخامت آن مهم است اما ضخامت پوشش چقدر باید باشد؟ در پاسخ باید گفت که میزان ضخامت فوم پاششی پلی یورتان به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله آنکه:
- دمای محیط
- نوع فوم پاششی که میتواند سلول باز یا سلول بسته باشد.
- کاربری مورد انتظار از فوم پاششی پلی یورتان مثل عایق حرارتی – رطوبتی یا عایق حرارتی – صوتی
- محل اجرای فوم که میتواند سقف یا دیوار باشد.
با توجه به عوامل فوق، معمولاً پلی یورتان سلول بسته در ضخامت 1 تا 5 اینچ اعمال میشود. میزان ضخامت فوم بر روی سطح دیوار، حدود 3 اینچ است اما برای سقف میتوان ضخامت بیشتری از عایق را اجرا کرد. همچنین، ضخامت اجرای پلی یورتان سلول باز بر روی دیوارها معمولاً 3 اینچ و بر روی سقف میتوان 6 تا 10 اینچ از فوم را نصب کرد.
بیشتر بخوانید: مقایسه فوم سلول بسته و فوم سلول باز
مشکلات ضخامت کم یا زیاد فوم پاششی پلی یورتان
موضوع مهمی که در ارتباط با ضخامت فوم پاششی پلی یورتان باید به آن توجه داشته باشید، این است که ضخامت زیاد یا کمتر از حد نیاز این فوم میتواند باعث مشکلاتی شود و اینطور نیست که با افزایش ضخامت فوم، الزاما خاصیت عایق بندی آن نیز بیشتر میشود. اگر فوم با ضخامت کمتر از حد نیاز اجرا شود، کارایی کمتری به عنوان یک عایق خواهد داشت و اگر هم ضخامت پلی یورتان بیشتر باشد، با توجه به اینکه یک ترکیب گزما زاست، ممکن است دچار پف زایی و تبخیر شود.
با افزایش ضخامت اجرای فوم پاششی پلی یورتان و ایجاد فاصله میان اجرای پاششها، گرمایی که از واکنش مواد اولیه حاصل میشود، امکان خروج از فوم را نخواهد داشت و با حبس شدن این گرما داخل فوم، مشکلاتی مثل سوختگی داخلی فوم، تغییر رنگ، بوی تند، جمع شدگی فوم، ترک خوردگی فوم، شکنندگی و سوراخ شدن فوم را مشاهده خواهید کرد.
عوامل موثر بر ضخامت فوم پاششی پلی یورتان
بعضی عوامل بر ضخامت فوم پاششی پلی یورتان موثر هستند که در این بخش میخواهیم بررسی کنیم:
شرایط آب و هوایی منطقه
از موارد موثر بر ضخامت اجرای فوم پاششی پلی یورتان، اقلیم محلی و وضعیت آب و هوای منطقه است. در مناطق سردسیر نیاز به اجرای ضخامت بیشتری از پلی یورتان است تا از اتلاف حرارت جلوگیری کند اما در مناطق گرمسیر میتوان با کاهش ضخامت فوم، گرمای ورودی به داخل ساختمان را محدود کرد.
کاربری ساختمان
عامل موثر دیگر بر ضخامت فوم پاششی پلی یورتان، کاربری ساختمان است به طور مثال در ساختمانهای تجاری شاید نیاز به اجرای فوم با ضخامت بیشتری به نسبت ساختمانهای مسکونی باشد.
نوع فوم پاششی
ضخامت فوم پاششی پلی یورتان بر اساس نوع آن نیز تعیین میشود. فوم پلی یورتان سلول باز، دارای مقاومت حرارتی کمتری به نسبت فوم سلول بسته است و هزینه اجرای مناسبتری دارد. در مناطق سردسیر، استفاده از فوم پلی یورتان سلول بسته، انتخاب بهتری است و با ضخامت کمتری از آن میتوان پوشش مقاوم را ایجاد کرد.
بیشتر بخوانید: کپسول فوم پلی یورتان
مزایای اجرای فوم پاششی پلی یورتان
استفاده از فوم پاششی پلی یورتان به عنوان یک عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی، مزایایی به همراه دارد از جمله آنکه:
- این فوم در صورت اجرای اصولی، دچار مشکلاتی مثل ترک خوردگی و شکستگی نمیشود.
- فوم پاششی پلی یورتان، رطوبت و بخار آب را جذب نمیکند.
- ضریب انتقال حرارت فوم پلی یورتان بسیار کم است و از هدر رفتن انرژی تا حد زیادی جلوگیری میکند.
- این فوم با توجه به ساختاری که دارد، مانع از تجمع و رشد میکروبها میشود و زمینهساز رشد قارچ و باکتریها نیست.
- وزن بسیار سبکی دارد و باعث اضافه شدن وزن سازه نمیشود.
- اجرای فوم پاششی پلی یورتان با توجه به اینکه حالت تزریقی دارد، برای مکانهای غیرقابل دسترس نیز امکانپذیر است.
- این فوم را میتوان به عنوان درزگیر برای پوشش دادن درزها و شکافهای ساختمانها استفاده کرد.
نکات ایمنی برای اجرای فوم پلی یورتان پاششی
برای اجرای فوم پاششی پلی یورتان، نیاز به رعایت نکات ایمنی میباشد زیرا این ماده حاوی ترکیبات شیمیایی خطرناکی است و این ترکیبات، خطرات زیادی برای سلامت انسان دارند. ترکیبات شیمیایی فوم اگر با چشم و پوست تماس داشته باشند، باعث مشکلاتی مثل سوزش و التهابات شدید پوستی میشوند همچنین تنفس کردن ماده شیمیایی ممکن است به ریه و سیستم تنفسی آسیب برساند. اجرای فوم پاششی پلی یورتان نیاز به پوشیدن لباس پوشیده و مناسب دارد و باید با استفاده از تمام تجهیزات، عایق اجرا شود مثل پوشیدن ماسک تنفسی، لباس مناسب کار، دستکش و عینک ایمنی.
خرید فوم پاششی پلی یورتان از شرکت کارا انرژی ماندگار
برای خرید بهترین کیفیت از فوم پاششی پلی یورتان میتوانید به شرکت کارا انرژی ماندگار مراجعه کنید. این شرکت، انواع عایقهای مرغوب و درجه یک با کاربریهای رطوبتی، صوتی و حرارتی را عرضه میکند و مرکزی تخصصی و باسابقه در این زمینه محسوب میشود. شما میتوانید محصولات موجود در سایت شرکت را مشاهده کنید و اگر هم برای انتخاب یک عایق نیاز به راهنمایی دارید، کارشناسان از طریق تماس تلفنی به شما کمک خواهند کرد. لطفاً تماس بگیرید و از مشاورههای قبل از خرید بهره مند شوید.
No comment