یکی از پرکاربردترین انواع عایق‌ها که در صنایع مختلف و همچنین در ساختمان سازی استفاده می‌شود، فوم‌ها هستند. فوم‌ها به دو دسته فوم سلول بسته و فوم سلول باز تقسیم می‌شوند. اما این دو چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ در این مطلب ما قرار است ابتدا ویژگی‌های هر یک از فوم‌ها را برای شما توضیح دهیم و سپس به بررسی تفاوت‌ فوم سلول بسته و سلول باز بپردازیم.

تفاوت فوم سلول بسته و سلول باز

فوم سلول باز چیست

فوم سلول باز نوعی فوم پلی یورتان است که ساختار سلول‌های داخلی آن حالت شکسته دارد. در نتیجه این ساختار به هوا اجازه می‌دهد که به داخل فضای فوم ورود نماید. مهمترین ویژگی ‌های فوم سلول باز عبارتند از:

  1. از نظر ظاهری، فوم سلول باز حالت بالشتکی و اسفنجی دارد.
  2. در زمانی که فوم در حالت انبساط قرار می‌گیرد، حباب‌های گاز به دلیل ساختار شکننده سلول‌ها، در داخل فوم ایجاد می‌شود.
  3. فوم سلول باز وزن و چگالی بسیار پایینی دارد.
  4. میزان انتقال نویز و سر و صدا را به حداقل مقدار ممکن می‌رساند.
  5. مانع از ورود گرد و غبار و ترکیبات آلرژن به داخل محیط می‌گردد.
  6. با توجه به ساختار متخلخلی که در داخل فوم سلول باز وجود دارد، این فوم نمی‌تواند مقاومت خوبی در برابر رطوبت و یا بخار آب داشته باشد.

فوم سلول بسته چیست

فوم سلول بسته یک ماده لاستیکی یا پلاستیکی بسیار قوی و در عین حال منعطف می‌باشد که از یکسری منافذ یا سلول‌های داخلی تشکیل شده است. این سلول‌ها بسیار نزدیک به یکدیگر قرار گرفته‌اند اما به هیچ عنوان به هم وصل نمی‌شوند. ساختار داخلی فوم سلول بسته شبیه به یک توری پر از هوا است که حباب‌ها به هیچ عنوان به یکدیگر متصل نمی‌شوند. مهمترین ویژگی ‌های فوم سلول بسته عبارتند از:

  1. با توجه به اینکه چگالی این فوم متوسط است، بنابراین باعث قفل شدن حباب‌های گازی در محل خود می‌شود.
  2. مقاومت خوبی در برابر بخار آب و آب مایع نشان می‌دهد.
  3. در برابر حرارت و صدا نیز بسیار مقاوم است.
  4. همچنین باعث افزایش استحکام سازه‌ها می‌گردد.
  5. مقاومت فوم سلول بسته در برابر نشتی، واقعاً ایده‌آل است.

تفاوت ‌های فوم سلول بسته و فوم سلول باز

اکنون که با هر یک از انواع فوم سلول بسته و باز آشنا شدید، نوبت به آن می‌رسد که تفاوت ‌های بین فوم سلول بسته و باز را برای شما شرح دهیم:

ساختار فوم‌ها

اصلی‌ترین تفاوت فوم سلول بسته و سلول باز مربوط به ساختار آن‌ها است. فوم سلول بسته ظاهری قوی و جامد دارد که متشکل از سلول‌های بسته ریز فوموله شده می‌باشد. اما فوم سلول باز ظاهری ناهموار دارد و هوا به راحتی به داخل فوم نفوذ می‌کند.

وزن فوم

با توجه به اینکه ساختار فوم سلول باز بسیار متخلخل است، بنابراین از نظر وزنی سبک‌تر از فوم سلول بسته می‌باشد.

چگالی فوم

یکی دیگر از موارد تفاوت فوم سلول بسته و سلول باز مربوط به چگالی این دو محصول است که چگالی فوم سلول بسته نسبت به فوم سلول باز بالاتر است. این موضوع نیز به دلیل نحوه قرار گرفتن سلول‌ها در ساختار فوم رخ می‌دهد. ساختار فوم سلول بسته به گونه‌ای می‌باشد که کمک می‌کند این فوم بتواند وزن اولیه خود را قبل از فرآیند شدن، حفظ نماید. بنابراین چگالی متوسطی دارد. اما فوم سلول باز چنین قابلیتی ندارد.

میزان مقاومت در برابر رطوبت و مایعات

کمی مایعات مانند آب را بر روی فوم سلول بسته و باز بریزید. متوجه خواهید شد که فوم سلول باز سریعاً آب را جذب می‌کند اما فوم سلول بسته به هیچ عنوان آب را جذب نکرده و آن را در سطح خود نگه می‌دارد. بنابراین فوم سلول بسته عایق رطوبت است.


بیشتر بخوانید: عایق رطوبتی پلی یورتان


مقاومت در برابر حرارت

ضریب انتقال حرارت در فوم سلول بسته بسیار پایین‌تر است. بنابراین فوم سلول بسته مقاومت بیشتری در برابر انتقال حرارت دارد.

مقاومت در برابر صدا

با توجه به ساختار متخلخل در فوم سلول باز و در نتیجه حضور هوا در بین لایه‌های فوم، باید بگوییم که فوم سلول باز در برابر جذب صدا، عملکرد بسیار بهتری دارد و بنابراین محیط را بهتر از فوم سلول بسته در برابر صدا عایق بندی می‌کند. به همین دلیل از فوم سلول باز برای سالن‌های سینما، کنفرانس‌ها و سالن‌های موسیقی استفاده می‌شود.

قیمت

با توجه به اینکه قدرت عایق بندی فوم سلول بسته بسیار بالاتر است و چگالی بیشتری دارد، بنابراین قیمت فوم سلول بسته نسبت به فوم سلول باز بیشتر می‌باشد.

کاربرد

فوم سلول باز بیشتر برای دیوارهای داخلی و سقف، عایق صدا برای سالن‌های موسیقی،کنفرانس، سینما، فضاهای خزنده و اتاق زیر شیروانی استفاده می‌شود. اما از فوم سلول بسته می‌توان برای دیوارهای خارجی، سقف، زیرزمین، ساختمان‌های فلزی و مناطق با رطوبت‌های بالا استفاده کرد.

کلام آخر

کیفیت سلول فوم بسته و باز تضمین کننده عایق‌بندی آن می‌باشد. بنابراین ما نباید به هر فروشگاهی اعتماد کنیم. پیشنهاد ما این است که به سایت کارا انرژی ماندگار مراجعه کرده و برای خرید انواع عایق پلی یورتان، عایق الاستومری، انواع عایق پشم سنگ و… از مشاورین و بخش کارشناسی فروش مجموعه بهره مند شوید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *