فوم پاششی پلی یورتان از انواع عایقهای ساختمانی با کیفیت و مقاوم است که برای عایق کردن دیوارها، درزها و… کاربرد دارد. این عایق با توجه به ویژگیهای منحصر به فردی که دارد، قادر است از ساختمان در برابر گرما، سرما، رطوبت و سایر تغییرات محیطی و دمایی محافظت کند و با جلوگیری از اتلاف انرژی، هزینههای مربوط به مصرف انرژی را هم به حداقل میرساند البته این عایق در صورتی میتواند بهترین عملکرد را داشته باشد که نصب و اجرای آن به شکل اصولی و حرفهای انجام شده باشد. با توجه به اهمیت نصب درست فوم پاششی پلی یورتان، در این مطلب میخواهیم نکات اجرای فوم پاششی پلی یورتان را بررسی کنیم و توضیحات لازم را ارائه دهیم پس همراه ما باشید.
مهمترین نکات اجرای فوم پاششی پلی یورتان
فوم پاششی پلی یورتان، ترکیبی است که به صورت اسپری بر روی سطح مورد نظر اعمال میشود. ترکیبات این فوم با قرارگیری در معرض فشار با نسبت معینی مخلوط میشوند و با یکدیگر واکنش میدهند. بدین ترتیب، سطح را پوشش میدهند و عایق مقاومی بر روی سطح ایجاد میشود.
پاکسازی سطح پیش از اجرای فوم
اصلیترین موضوع برای اجرای فوم پاششی پلی یورتان، پاک کردن سطح است و باید سطح مدنظر از هر گونه آلودگیها مثل روغن، چربی، رطوبت و گرد و خاک کاملاً تمیز شود. اگر سطح تمیز نباشد، پس از اجرای فوم مشاهده خواهید کرد که چسبندگی لازم را ندارد و با کمی فشار دادن فوم میتوان آن را از روی سطح جدا کرد همچنین فوم اگر روی سطح کثیف اجرا شود، آلودگیهای روی سطح با نفوذ به ساختار فوم باعث لایه لایه و شکنندگی آن میشوند. پس حتماً قبل از اجرای فوم پاششی پلی یورتان، سطح را کاملاً تمیز کنید تا عاری از هر گونه رطوبت، چربی و گرد و غبار باشد.
خشک کردن سطح
نکته بعدی برای اجرای فوم پاششی پلی یورتان، خشک کردن سطح است و باید عاری از رطوبت باشد در واقع، سطح مورد نظر نباید خیس باشد زیرا آب با ترکیبات فوم که شامل ایزوسیانات و پلی یول میباشند، ترکیب میشود و اجازه نمیدهد که این دو واکنش دهند در نتیجه، آب باعث ایجاد حفرههای هوا و سلولهای باز در فوم میشود و پف زیادی را ایجاد میکند. در این وضعیت، دانسیته فوم پاششی پلی یورتان کم خواهد شد و مقاومت فشاری آن به حداقل میرسد به همین دلیل، مشکلاتی مثل ترک خوردگی، قدرت چسبندگی کم، هوابندی ضعیف و شکنندگی خواهد داشت.
توجه به ضخامت فوم پاششی پلی یورتان
موضوع مهمی که برای اجرای فوم پاششی پلی یورتان باید به آن توجه داشته باشید، ضخامت مناسب فوم است و نباید ضخامت آن بیشتر یا کمتر از حالت استاندارد باشد. تعیین میزان ضخامت فوم باید بر اساس دمای محیط، نوع فوم و کاربری فوم تعیین شود. این فوم شامل دو نوع سلول باز و سلول بسته است که نحوه اجرای هر کدام از آنها متفاوت است، برای اجرای فوم پاششی سلول بسته که کاربرد حرارتی و رطوبتی دارد، معمولاً ضخامت 1 تا 5 اینچ انتخاب میشود البته برای استفاده از فوم پاششی پلی یورتان بر روی دیوارها، ضخامت آن حدود 3 اینچ است اما در سطوحی مثل سقف میتوان ضخامت فوم را افزایش داد. همچنین فوم پاششی پلی یورتان سلول باز معمولاً با ضخامت 3 اینچ روی دیوار و با ضخامت 6 تا 10 اینچ بر روی سقف اعمال میشود.
در خصوص ضخامت فوم پاششی پلی یورتان لازم است توجه داشته باشید که کمتر بودن ضخامت این پوشش میتواند باعث مشکلاتی مثل عدم کارایی فوم شود یعنی عملکرد مطلوب را به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی نخواهد داشت همچنین با افزایش ضخامت فوم، پفزایی و تبخیر آن بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید: ضخامت فوم پاششی پلی یورتان چقدر باید باشد
نسبت مناسب ترکیب ایزوسیانات و پلی یول
فوم پاششی پلی یورتان باید دارای نسبت مناسبی از ایزوسیانات و پلییول باشد و اگر مقدار یکی از ترکیبات این فوم بیشتر یا کمتر از حد معین باشد، کارایی لازم را نخواهد داشت. بیشتر بودن میزان پلییول در فوم باعث ایجاد چسبندگی و نرمی میشود و فوم خیلی دیر خشک میشود یا اصلاً خشک نمیشود همچنین ممکن است بوی شدیدی هم تولید کند. همچنین با افزایش مقدار ایزوسیانات در ترکیب فوم، دچار سختی، شکنندگی و تیرگی میشود که مطلوب نیست.
ممکن است به دلیل مشکل در دستگاه، دو ماده ایزوسیانات و پلی یول به خوبی ترکیب نشوند و یا در صورت گرفتگی نازل خروجی مایع، این دو ماده درست ترکیب نخواهد شد همچنین اگر قطر نازل دستگاه خیلی بزرگ باشد، ایزوسیانات و پلی یول به شکل درستی ترکیب نخواهند شد. بهتر است پیش از اجرای فوم، تمام این موارد بررسی شوند و مطمئن شوید که ترکیب مواد اولیه کاملاً دقیق و برابر انجام میگیرد.
روش اجرای انواع فوم پاششی پلی یورتان
هر کدام از انواع فوم پاششی پلی یورتان، روش اجرای ویژه خود را دارند که در این بخش میخواهیم بررسی کنیم:
فوم پاششی پلی یورتان سخت
فوم پاششی پلی یورتان سخت دارای ساختار سلول بسته است و به سبب همین ساختار میتواند از انتقال حرارت تا حد زیادی جلوگیری کند. این فوم برای عایق کردن ساختمانها، سردخانهها و تجهیزات ذخیرهسازی استفاده میشود و نحوه اعمال آن نیز با استفاده از روش اسپری بر روی دیوارها و سقفها میباشد. البته برای پر کردن حفرهها و درزهای ساختمانها، به روش تزریقی اعمال میشود.
فوم پلی یورتان نیمه سخت
فوم پاششی پلی یورتان، ترکیبی از فوم سخت و نرم است و ویژگیهایی مثل مقاومت و انعطافپذیری متوسط دارد. از این فوم نیز به دلیل ساختار سلولی ویژه آن در بسیاری از صنایع که نیاز به عایق کاری و مقاومت مکانیکی دارند، استفاده میشود. شیوه اجرای فوم پاششی پلی یورتان نیمه سخت نیز به روشهای پاشش یا تزریق میباشد.
فوم پلی یورتان نرم
فوم پاششی پلی یورتان نرم را در صنایعی مثل خودروسازی، تولید لوازم خانگی، مبلمان سازی و…. استفاده میکنند. این محصول با توجه به ساختار سلولی باز، به صورت قالبگیری اجرا میشود و انعطاف پذیری بسیار بالایی هم دارد.
نکات ایمنی هنگام اجرای پلی اورتان
علاوه بر تمام نکاتی که در بخشهای قبلی مطلب شرح دادیم، برای اجرای فوم پاششی پلی یورتان نیاز به رعایت یکسری نکات ایمنی هم میباشد. از جمله آنکه:
- حتماً باید از تجهیزات حفاظتی مثل ماسک، دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید تا تماس مستقیم با مواد شیمیایی نداشته باشید.
- هنگام اجرای فوم پاششی پلی یورتان به تهویه مناسب محیط توجه داشته باشید و اگر محیط بسته است، باید مجهز به سیستم تهویه قوی باشد.
- فوم را از قرارگیری در معرض مواد قابل اشتعال دور نگه دارید زیرا این محصول در مراحل اجرا، امکان اشتعال دارد و خطرناک است.
خرید فوم پاششی پلی یورتان از فروشگاه کارا انرژی ماندگار
در پایان، اگر به دنبال یک فروشگاه معتبر برای خرید فوم پاششی پلی یورتان هستید، فروشگاه کارا انرژی ماندگار در خدمت شماست. این فروشگاه، انواع پوششها و عایقهای حرارتی، صوتی، رطوبتی و برودتی را با بهترین کیفیت عرضه میکند و قیمتهای مناسبی هم دارد. میتوانید از محصولات داخل سایت دیدن کنید و در صورت تمایل به خرید، با کارشناسان تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
No comment