یکی از معضلاتی که در مناطق شمالی کشور وجود دارد، بارندگی زیاد در عمده روزهای سال است. همین بارندگی بر روی بافت ساختمان تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل است که باید در ساختمان سازی از عایق رطوبتی استفاده شود. در غیر این صورت آب باران و همچنین رطوبت هوا به بافت ساختمان نفوذ می‌کند و باعث پوسیدگی تجهیزات و رشد قارچ و کپک خواهد شد. اما برای هر قسمت از ساختمان، باید عایق مناسبی را استفاده نمود. ما در این مطلب می‌خواهیم لیست ۱۰ عایق رطوبتی کف ساختمان را در اختیار شما قرار دهیم.

اهمیت عایق بندی کف ساختمان

در ابتدا اجازه دهید در مورد لزوم عایق‌بندی کف ساختمان کمی بیشتر صحبت کنیم تا با اهمیت این موضوع آشنا شوید و در نتیجه عایق ‌بندی رطوبتی کف ساختمان را جدی بگیرید:
1- با عایق‌بندی رطوبتی، از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری می‌کنید. در نتیجه اتصالاتی که از کف ساختمان رد شده‌اند، دچار پوسیدگی نخواهند شد.
2- همچنین این نوع عایق‌ها باعث استحکام بافت ساختمان نیز می‌شوند چون اگر رطوبت به داخل بافت ساختمان نفوذ کند، به مرور زمان باعث نشست مصالح و خوردگی آن‌ها خواهد شد.
3- وقتی شما از عایق رطوبتی کف ساختمان استفاده می‌کنید، در واقع از رشد قارچ و کپک در داخل بافت ساختمان جلوگیری خواهید کرد چون رطوبت بهترین شرایط را برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌کند.
4- از طرف دیگر عایق رطوبتی کف ساختمان باعث کاهش مصرف انرژی نیز می‌شود. چون وقتی رطوبت به ساختمان نفوذ کند، ما مجبور هستیم در فصل زمستان وسایل گرمایشی را بیشتر روشن کنیم و در فصل تابستان، وسایل سرمایشی در مدت زمان بیشتری روشن خواهند بود. همین مسئله باعث افزایش مصرف انرژی خواهد شد.

معرفی 10 عایق رطوبتی کف ساختمان

کافی است به فروشگاه‌های عرضه کننده انواع عایق‌های ساختمانی مراجعه کنید؛ تنوع بسیار بالایی را در محصولات مشاهده خواهید کرد. اما براساس هدف خود از عایق‌بندی، باید به سراغ گزینه‌هایی مناسب بروید. اگر می‌خواهید عایق ‌بندی رطوبتی کف ساختمان انجام شود، باید به سراغ گزینه‌های زیر بروید:

عایق رطوبتی قیر و گونی

قیر به عنوان یک ترکیب آبگریز شناخته شده است. به همین دلیل بهترین عایق رطوبتی برای کف ساختمان خواهد بود. در صورتی که قیر و گونی به درستی نصب گردد، به مدت زمان طولانی ماندگار را خواهد بود. این عایق در برابر تغییرات دما و خوردگی بسیار مقاومت دارد. در مناطق شمالی کشور برای ساخت ویلاها از این عایق رطوبتی برای کف ساختمان استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که قیر و گونی انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد. بنابراین برای سطوح مختلف می‌توان از آن استفاده نمود. اما متاسفانه برای نصب، بوی ناخوشایندی ایجاد می‌کند. همچنین به مدت زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد. اگر به درستی خشک نشود، ترک‌هایی در داخل آن ایجاد خواهد شد. لازم به ذکر است که قیر و گونی به دمای بالا حساسیت دارد و در دمای بالا نرم می‌شود.

عایق رطوبتی قیر

می‌توان از قیر به تنهایی به عنوان یک ماده عایق رطوبتی برای کف ساختمان استفاده کرد. قیرها در دو نوع طبیعی و یا پالوده به طراحی تولید می‌شوند. با توجه به مقاومت بسیار بالای قیر در برابر رطوبت، دما و خوردگی، قیر را می‌توان در انواع ساختمان‌ها مورد استفاده قرار داد. در صورتی که شما به درستی قیر را مورد استفاده قرار دهید به مدت زمان بسیار طولانی دوام خواهد داشت.

عایق رطوبتی قطران

قطران ماده سیاه و لزج است که نه تنها در ساختمان سازی بلکه در صنایع مختلف همانند راه‎سازی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانند قیر خاصیت آبگریزی دارد. بنابراین به عنوان بهترین عایق رطوبتی برای کف ساختمان شناخته شده است. می‌توان این ماده سیاه رنگ را بر روی کف ساختمان و یا حتی بر روی اتصالات و سازه‌ها اعمال نمود تا به عنوان یک پوشش حفاظتی عمل کند. همین موضوع باعث می‌شود هم اتصالات از خوردگی در امان بماند و هم قارچ‌ها و کپک‌ها بر روی اتصالات رشد نکنند.

عایق رطوبتی پیش ساخته

در طراحی این عایق‌های پیش ساخته معمولاً از فویل پلاستیکی، ممبران پلی ایزوسوسیانات و ممبران پلی اولفین استفاده می‌شود. نصب این عایق بسیار راحت می‌باشد چون از پیش ساخته شده و آماده نصب هستند. کیفیت بسیار بالایی دارند. با توجه به ترکیبات به کار رفته در این عایق‌ها، مقاومت بالایی در برابر ترک، خوردگی، نشت و سایش دارند. بنابراین طول عمر آن ها بالا است. می‌توان از این عایق برای کف ساختمان، سیستم‌های سقفی و همچنین انواع سازه‌ها استفاده نمود.

پشم شیشه

جالب است بدانید عایق پشم شیشه یک عایق سه کاره است. در واقع علاوه بر اینکه محیط را از نفوذ رطوبت محافظت می‌کند، عایق حرارتی و صوتی نیز به حساب می‌آید. این عایق از جنس شیشه ذوب شده می‌باشد که در نهایت به شکل الیاف نازک درآمده است. این الیاف به گونه‌ای در کنار هم قرار می‌گیرند که باعث استحکام عایق در برابر فشار و خوردگی می‌گردند. پشم شیشه کاملاً سازگار با محیط زیست می‌باشد چون قابلیت بازیافت دارد. از نظر هزینه‌ها نیز مقرون به صرفه‌تر از سایر عایق‌های رطوبتی برای کف ساختمان است.

عایق رطوبتی تیشو

در ساخت این عایق نیز از الیاف شیشه استفاده شده است با این تفاوت که الیاف به صورت یکنواخت و در فواصل کاملا مشخص کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و ساختار یک دست را به عایق رطوبتی می‌بخشند. اگر این عایق را از نزدیک مشاهده کنید، هیچگونه خرد شیشه‌ بر روی آن مشاهده نمی‌شود. این عایق مقاوم در برابر رطوبت است و تجهیزات را در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت می‌کند. به همین دلیل برای عایق‌کاری تجهیزات در کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پرایمر

این نوع عایق‌ها بر پایه قیر، رزین، افزودنی‌ها و برخی حلال‌ها تولید می‌شود. حالت مایع دارند و با استفاده از قلمو، غلطک و یا اسپری بر روی سطح مورد استفاده اعمال می‌شوند. از این عایق می‌توان برای سطوح بتونی، اسکلت فلزی، صفحه، ستون‌ها و تیرهای چوبی استفاده نمود. بنابراین در ساختمان سازی گزینه مناسبی جهت عایق بندی رطوبتی کف ساختمان به حساب می‌آید. همچنین می‌توان تانک‌های آب، لوله‌های فلزی آب آشامیدنی، فاضلاب و لوله‌های گاز و نفت را نیز با پرایمر پوشش داد.

ماستیک

یکی دیگر از عایق‌های رطوبتی پرکاربرد برای کف ساختمان، ماستیک نام دارد. ماستیک عایقی چسبنده و بسیار منعطف است که برای درز‌ها، اتصالات و سطوح مختلف همانند سطح پنجره، درب‌ها، لوله‌ها، سیم کشی و حتی درزهای سقفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیلر

در بین انواع عایق رطوبتی برای کف ساختمان، سیلرها تنها عایقی هستند که به صورت شفاف تولید می‌شوند. البته از نظر عایق‌بندی، تاثیر متوسطی برای عایق رطوبتی دارند. این عایق با رنگ‌های مختلف بر روی سازه‌ها استفاده می‌شود.

عایق‌های رطوبتی پیش ساخته و بر پایه سیمان

از آنجایی که این عایق‌ها بر پایه سیمان تولید می‌شوند، بنابراین برای استفاده باید ابتدا با آب مخلوط گردد. این عایق‌ها بر روی سطوح بتنی و آجری به راحتی اجرا می‌شوند. بعد از اینکه خشک شدند، خاصیت الاستیکی پیدا خواهند کرد. در نتیجه تغییرات دما و فشار هیچ تاثیری بر روی آن‌ها ندارد و منجر به ترک یا شکستگی نخواهد شد. همچنین لازم است بدانید این ماده اصلاً اثر سمی ندارد و برای مخازن آب نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

کلام آخر
اگر در حال ساختمان سازی هستید، واقعاً استفاده از عایق رطوبتی برای کف ساختمان را جدی بگیرید. حتی اگر در منطقه شما رطوبت چندان بالا نیست، باز هم بهتر است برای افزایش طول عمر مفید ساختمان و جلوگیری از پوسیدگی تجهیزات ساختمانی، عایق رطوبتی را استفاده کنید. برای پیدا کردن بهترین عایق رطوبتی برای کف ساختمان می‌توانید به سایت کارا انرژی مراجعه کنید. با کارشناسان ما صحبت نمایید و خرید مطمئن با قیمت ایده‌آل داشته باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *