از پارامترهای مهم برای تعیین خصوصیات هر یک از محصولات پشم سنگ، پارامتر دانسیته است زیرا با افزایش دانسیته پشم سنگ، مقاومت حرارتی و همچنین خاصیت آکوستیکی بودن آن افزایش می‌یابد و مناسب استفاده در بعضی کاربری‌های ویژه می‌شود. انواع پشم سنگ در ضخامت‌ها و دانسیته مختلف در صنایع و ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند و خریداران جهت خرید این عایق باید به نیاز صنعت خود توجه داشته باشند تا پشم سنگ با ضخامت و دانسیته مناسب تهیه کنند. در این مطلب می‌خواهیم با بررسی بهترین دانسیته پشم سنگ برای عایق کاری، شما را برای خرید این محصول راهنمایی کنیم لطفا همراه ما باشید.

بهترین دانسیته پشم سنگ

دانسیته چیست؟

پیش از بررسی بهترین دانسیته پشم سنگ برای عایق کاری، ابتدا می‌خواهیم توضیح دهیم که دانسیته چیست تا شما بهتر با این پارامتر آشنا شوید. دانسیته یا چگالی وزن مخصوص و فشردگی، همگی یک معنا را دارند و این پارامتر نه تنها برای پشم سنگ بلکه برای تمام موادی که در طبیعت مشاهده می‌کنیم، قابل استفاده است.

دانسیته برای پشم سنگ هم مطرح است، برای مثال زمانی که گفته می‌شود پشم سنگ با چگالی 80 کیلوگرم بر متر مکعب و ضخامت 5 سانتی‌متر، یعنی اینکه عایق در ابعاد 100*100*5 سانتی‌متر می‌باشد که ارتفاع یا ضخامت آن برابر با 5 سانتی‌متر بوده و طول و عرض 100‌ سانتی‌متری دارد. همچنین تراکم پشم سنگ در هر متر مکعب برابر با 80 کیلوگرم می‌باشد.

بهترین دانسیته پشم سنگ برای عایق کاری

همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، از پارامترهای مهم و تاثیرگذار بر خصوصیات پشم سنگ، پارامتر دانسیته است زیرا کاهش یا افزایش دانسیته پشم سنگ باعث تاثیر در خاصیت مقاومت حرارتی و خاصیت آکوستیکی آن می‌شود. از این رو، در صنایع مختلف و در صنعت ساختمان‌سازی باید از پشم سنگ با دانسیته مناسب آن محیط استفاده شود تا کارایی لازم در کنترل حرارت، عدم نفوذ رطوبت و دفع آلودگی‌های صوتی را داشته باشد.

بنابراین می‌توان گفت که بهترین دانسیته پشم سنگ برای عایق کاری، بستگی به سطحی دارد که قرار است از پشم سنگ در آنجا استفاده شود؛ اگر سطح نیازمند عایق با مقاومت حرارت خیلی بالا و خاصیت آکوستیکی زیاد باشد، باید پشم سنگ با دانسیته بالا برای آن استفاده شود. در حال حاضر، رایج‌ترین دانسیته پشم سنگ مورد استفاده در ساختمان‌سازی و صنایع، دانسیته‌های 60، 80، 100 و 120 سانتی‌متر هستند.

تاثیر دانسیته پشم سنگ بر عملکرد آن

ممکن است برای شما هم سوال باشد که دانسیته پشم سنگ چه تاثیری بر عملکرد آن دارد که در این رابطه باید بدانید که تاثیر زیادی بر قدرت عایق‌بندی پشم سنگ دارد. برای صنایع مختلف، انواع پشم سنگ با میزان دانسیته به خصوص تولید شده‌اند تا مناسب استفاده در آن صنعت باشند به همین دلیل، خریداران باید در زمان خرید این محصول، نیازهای صنعت را مشخص کنند و پشم سنگ با دانسیته لازم را خریداری نمایند.

با افزایش میزان دانسیته پشم سنگ، وزن الیاف آن و فشردگی الیاف به یکدیگر بیشتر خواهد شد و بدین ترتیب، قدرت عایق‌بندی حرارتی و صوتی لایه‌های عایق افزایش می‌یابد. با افزایش حجم فشار نیز پشم سنگ برای جذب حرارت و انرژی، قدرت عمل بالاتری خواهد داشت و احتمال عبور حرارت از لایه‌های پشم سنگ تا حد قابل توجهی کمتر خواهد شد.

پشم سنگ با دانسیته مناسب ساختمان‌سازی

پشم سنگ در ساختمان‌ها برای عایق کاری سقف، کف و دیوارها استفاده می‌شود تا از نفوذ سر و صدا و آلودگی‌های هوا به محیط داخل ساختمان جلوگیری کند همچنین نقش ضد حرارتی هم دارد اما این عایق در صورتی می‌تواند کارایی لازم را داشته باشد که دانسیته آن در حد ایده‌آل باشد. پس باید در زمان انتخاب این متریال، به میزان ضخامت لایه‌های آن توجه شود. البته برای هر یک از بخش‌های مختلف ساختمان، میزان دانسیته متفاوتی از پشم سنگ نیاز است برای مثال در بخش شیروانی ساختمان‌ها، معمولا از پشم سنگ با دانسیته 22 کیلوگرم بر متر مکعب استفاده می‌شود.

انواع پشم سنگ بر اساس میزان دانسیته

پشم سنگ بر اساس خصوصیات مختلفی که دارد، دسته‌بندی می‌شود و یکی از موارد دسته‌بندی کردن آن بر اساس میزان دانسیته است. فشرده سازی لایه‌های این عایق در مرحله پایانی ساخت آن انجام می‌گیرد و بر اساس میزان فشردگی توده‌ها و حجم الیاف مورد استفاده، انواع دسته بندی بر اساس دانسیته پشم سنگ پتویی، تخته‌ای، لوله‌ای و لحافی ایجاد می‌شوند که کاربرد هر یک از آنها در موارد خاص است.

میزان دانسیته پشم سنگ تخته‌ای

پشم سنگ تخته‌ای از انواع پر استفاده این عایق است که دانسیته آن از 80 تا 180 کیلوگرم بر متر مکعب می‌باشد. پشم سنگ تخته‌ای با دانسیته 80 کیلوگرمی، بیشترین استفاده را در صنایع دارد و این میزان دانسیته، پشم سنگ را در مقابل حرارت، آتش‌سوزی و آلودگی‌های صوتی بسیار مقاوم می‌کند. از پشم سنگ تخته‌ای با دانسیته‌های مختلف می‌توان برای عایق‌کاری بخش‌های مختلف ساختمان و تاسیسات نیز استفاده کرد.

میزان دانسیته پشم سنگ لوله ای

میزان دانسیته پشم سنگ لوله‌ای از 80 تا 160 متر مکعب است و این میزان دانسیته، متریال را مناسب استفاده در مکان‌های مختلف کرده است. پشم سنگ لوله ای، پر کاربرد ترین نوع این متریال است و از آن برای عایق‌کاری انواع تجهیزات، تاسیسات و لوله‌ها استفاده می‌شود.

میزان دانسیته پشم سنگ لحافی

پشم سنگ لحافی نیز در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و میزان دانسیته در نظر گرفته شده برای این نوع عایق، از 30 تا 60 کیلوگرم بر متر مکعب است. پشم سنگ لحافی، کمترین میزان دانسیته را در مقایسه با انواع مدل‌های این عایق دارد و برای کاربری‌هایی که نیاز به قدرت عایق کاری بالایی ندارند، این متریال استفاده می‌شود.

میزان دانسیته پشم سنگ پتویی

پشم سنگ پتویی با میزان دانسیته 80 تا 100 کیلوگرم بر متر مکعب تولید می‌شود و ضخامت آن نیز از 40 تا 100 میلی متر متغیر است. این متریال هم در صنایع مختلف به کار می‌رود.

سخن پایانی

تعیین بهترین دانسیته پشم سنگ برای عایق کاری بستگی به محل استفاده این متریال دارد زیرا تجهیزات و تاسیسات مختلف نیازمند عایق با قدرت‌های متفاوت در مقابل حرارت و آلودگی صوتی هستند. البته رایج‌ترین دانسیته پشم سنگ، دانسیته‌های 60، 80، 100 و 120 کیلوگرم بر متر مکعب هستند که با افزایش دانسیته، قدرت عایق در برابر حرارت و آلودگی صوتی بیشتر خواهد بود.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید پشم سنگ با دانسیته مناسب، با کارشناسان شرکت کارا انرژی ماندگار تماس بگیرید تا راهنمایی شوید. این شرکت، انواع عایق‌ها را عرضه می‌کند و می‌تواند با توجه به نیاژ پروژه شما، عایق با دانسیته مناسب را معرفی نماید تا خریداری کنید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *