محصولات عایق پشم سنگ
عایق پشم سنگ چیست؟
«عایق پشم سنگ» یا rock wool insulation تشکیل شده از مواد سنگ طبیعی همچون بازالت، دیاباز و سرباره بازیافتی که در دمای بالای 1400 تا 1500 درجه سانتی گراد ذوب شده و پس از فشرده سازی تبدیل به الیاف ظریفی می شود که پشم سنگ نام دارد و در برابر حرارت مقاوم و جاذب صدا می باشد.
این عایق با شکل ها و ساختاری مختلف در ساختمان های مسکونی ، مجتمع پتروشیمی ، پالایشگاه نفت و گاز ، نیروگاه ها ، صنعت های سنگین و… به عنوان عایق حرارتی و صوتی کاربرد دارد.یکی از خصوصیت های جالب توجه این عایق توانایی بالا و حفاظت از مواد لازم برای رشد گیاهان است. در نتیجه گزینه ی مناسبی برای کشاورزی می باشد. در ادامه ی این مطلب قصد داریم به بررسی خصوصیات این عایق کاربردی و با کیفیت بپردازیم . با ما همراه باشید.
ویژگی های پشم سنگ
یکی از مهم ترین مسائلی که می توان به آن پرداخت مطابقت این عایق با استاندارد های ASTM می باشد. علاوه بر آن نصب آسان، ساده، عملکرد و بازدهی بالا در برابر خورندگی، غیر سمی و سازگار با محیط زیست و… است که در ادامه ی این مطلب به بررسی یکایک آن ها خواهیم پرداخت.
ضریب رسانایی حرارتی
از جمله مهم ترین خواص تمامی عایق ها، ضریب رسانایی حرارتی می باشد. ضریب رسانایی این عایق نیز ۰.۰۴۰ وات بر متر درجه کلوین است. معمولا در ساختمان های مسکونی از این عایق درجهت کاهش مصرف انرژی استفاده می گردد.
محدوده دمای کارکرد
جالب است بدانید که این عایق در برابر شعله ی مستقیم آتش تا ۴ ساعت مقاومت خواهد کرد. نقطه ذوبی که برای این عایق در نظر گرفته شده است ۱۳۰۰+ درجه سانتی گراد و توانایی کار مداوم تا دمای ۷۰۰+ درجه سانتی گراد را خواهد داشت.
عملکرد در برابر شعله مستقیم
یکی از مهم ترین ویژگی های عایق Rock wool مقاومت بسیار بالا در برابر آتش می باشد. جالب است بدانید که این عایق آتش گرفته نخواهد شد، مشتعل نمی شود. بنابراین به عنوان نوعی حفاظ در برابر آتش شناخته شده است.
عملکرد در برابر خورندگی
موادی مانند اکسید های سیلیسیم، آلومینیوم، آهن، کلسیم و منیزیم وجود دارد که این مواد باعث می شود PH پشم سنگ ۸ تا ۱۰ باشد. این PH بر اساس استاندارد ASTM C ۷۹۵ است که موجب عدم ایجاد خورندگی می شود.
بهداشت و ایمنی
برخی از عایق ها برای پوست مضر بوده و ممکن است برای شما عزیزان مشکلات پوستی ایجاد نماید. این عایق بر خلاف دیر عایق ها هیچ گونه آسیبی به پوست نخواهد نمی رساند و باعث سوزش آن نمی شود.
سازگار بودن با محیط زیست
از میان تمامی عایق هایی که در دنیا ساخته شده و وجود دارد، پشم سنگ یکی از بی ضرر ترین آن ها می باشد و با محیط زیست و تمامی مصالح ساختمانی و صنایع سازگار است. همچنین باعث از بین رفتن روکش کابل های برق و… نمی شود.
دوام
برخلاف فومهای پلیمری کمدوام که با گذشت زمان خراب میشوند و شکل و کیفیت خود را از دست میدهند، پشم سنگ بدون آسیب باقی میماند و کارایی خود را به عنوان یک عایق حرارتی برای مدت طولانی حفظ میکند.
آب گریزی
پشم سنگ علیرغم توانایی آن در دفع آب و مقاومت در برابر جذب رطوبت، هنگام استفاده برای عایق کاری در مناطق در معرض دید مانند لوله ها یا تاسیسات بیرونی باید با یک ماده ضد رطوبت پوشش داده شود.
نکات مهم نصب پشم سنگ
برای نصب پشم سنگ باید برخی نکات را در نظر داشته باشید. این نکات مهم به شرح زیر می باشند :
- نصب پشم سنگ را فقط شخص ماهری که شناخت کافی از این متریال دارد و دارای ابزارهای تخصصی نصب می باشد، می تواند انجام دهد.
- برای برش پشم سنگ، توجه داشته باشید که حداقل درز و همپوشانی داشته باشد.
- زیر ساخت لازم برای نصب پشم سنگ را در سطح مورد نظر فراهم کنید.
- بعد از تمام شدن مراحل نصب پشم سنگ، حتما باید نقاط اتصال و لبه ها نواربندی شوند.
نحوه نصب پشم سنگ
پس از بررسی ویژگی ها و کاربردهای عایق پشم سنگ و همچنین معرفی انواع مدل های این نوع عایق، در ادامه می خواهیم نحوه نصب عایق پشم سنگ را شرح دهیم. مراحل نصب این نوع عایق به ترتیب زیر است:
تمیز کردن سطح مورد نظر
مرحله اول نصب پشم سنگ، تمیز کردن دیوار یا سطح مورد نظر است. هر گونه رنگ، کثیفی، چربی و گرد و غبار موجود بر روی سطح باید تمیز شود و بهترین روش هم برای تمیزکاری سطح، استفاده از آب می باشد. اگر بر روی سطح، رنگ وحود دارد، بهتر است از ابزاری مناسب استفاده کرده و کل رنگ را پاک کنید زیرا وجود رنگ، قدرت چسبندگی پشم سنگ را کاهش می دهد.
هموار کردن سطح
پس از تمیز کردن سطح، باید بخش های مختلف آن را بررسی کنید و سطح را به طور کامل هموار نمایید. برای رفع ناهمواری های سطح می توانید از چکش استفاده نمایید همچنین لازم است پوشش ها و درزگیرهای اطراف درب و پنجره ها حذف شده و میدان باز و بسته شدن آنها مورد بررسی قرار بگیرد. برای عایق کردن سطوح گچی، اختلاف سطوح حداقل و حداکثر می تواند کمتر یا بیشتر از ۵ میلی متر باشد و در غیر این صورت لازم است از ملات استفاده کرده و سطح را یکدست و هموار نمایید.
نصب شیار
مرحله بعدی نصب پشم سنگ، نصب شیار است. شیارها باید ۱۵ سانتی متر بالاتر از سطح زمین نصب گردند مگر آنکه نیاز باشد به شکل دیگری نصب شود.
نصب نگهدارنده ها
بعد از نصب شیارها باید نگهدارنده های خارجی و دیگر ابزارهای آماده سازی در تمام نقاط اتصال نصب شوند. نقاط اتصال شامل لوله های کف، خطوط شستشو و… هستند که بلاک های نگهدارنده بر روی آنها نصب می گردد.
آماده سازی چسب پشم سنگ
با آماده سازی سطح برای عایق کاری با عایق پشم سنگ، نوبت به آماده کردن چسب عایق است. چسب باید با مقدار مناسبی آب مخلوط شود و بعد از میکس کردن ترکیب و همگن شدن مخلوط، به مدت ۵ دقیقه استراحت داده شود. سپس باید مجددا ترکیب آب و چسب، مخلوط شود و پس از آن تا ۲ ساعت فرصت دارید که از چسب استفاده کنید. در ادامه باید باید اندازه مناسبی از چسب بر روی سطح عایق پشم سنگ قرار بگیرد.
چسباندن پشم سنگ
بعد از چسب کاری کردن عایق، می توان آن را بر روی سطحی که آماده شده است چسباند. در زمان چسباندن عایق پشم سنگ باید از ابزاری استفاده کنید و با زدن ضربه های ملایم، عایق را صاف و محکم کنید به طوری که هیچ درز و شکافی باقی نماند. در صورت باقی ماندن شکاف بر روی سطح، عملکرد عایق ضعیف خواهد شد.
نوارگیری درزها
با چسباندن پشم سنگ، مراحل به پایان نرسیده است و باید درزها را هم نوارگیری کنید. با استفاده از نوارگیر، تمام درزها را بپوشانید تا جایی برای نفوذ حرارت باقی نماند. در صورت وجود شکاف، از ملات برای پر کردن شکاف ها استفاده نکنید و حتما باید با نوار درزگیر پر شوند.
انواع پشم سنگ
این عایق با توجه به نیاز شما عزیزان به عایق بندی در انواع مختلفی تولید عرضه می شود. در ادامه ی این مطلب به بررسی هر یک از نوع های این عایق خواهیم پرداخت.
عایق پشم سنگ تخته ای
این نوع عایق یا پانل از مخلوط کردن الیاف Rock wool با رزین مخصوص، پس از آن قرار گرفتن در دمای پخت مناسب و عبور از دستگاه تعیین ضخامت، مطابق با استاندارد ASTM C 612 به دو نوع نیمه سخت و یا سخت تولید می شود. از این نوع عایق برای تمامی سطح های شیب دارد با شیب کم علی الخصوص در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
عایق پشم سنگ لوله ای
این محصول نیز عایق Rock wool تولید شده که با مقداری رزین ترکیب شده است. نقش رزین موجود در آن فرم دهی الیاف می باشد. این عایق لوله ای در انواع مختلف با پوشش فویل آلومینیوم یا پوشش کاغذ کرافت و بدون پوشش تولید می شود. از این نوع عایق از صنایع ویژه صنعت گاز، نفت، پالایش و پتروشیمی، نیروگاه ها، صنایع فولاد و سیمان و… مورد استفاده قرار می گیرد.
عایق پشم سنگ پتویی
این عایق از الیاف خام تولید شده و متناسب با ضخامت و دانسیته مورد نظر به صورت چند لایه و متراکم بدون افزودن رزین و روغن با سیم نسوز به توری گالوانیزه تولید می شود. این نوع از این عایق به صورت یک طرف توری و دو طرف توری تولید و عرضه می گردد. شما عزیزان می توانید برای عایق بندی سطوح منحنی در صنایع، لوله ها با قطر بالا، کوره ها و… از این عایق استفاده نمایید. مجتمع های پتروشیمی، پالایشگاه ها، نیروگاه ها و کارخانه سیمان و فولاد از مصرف کننده های عمده این عایق هستند.
عایق پشم سنگ لحافی
این عایق به صورت رولی تولید شده و بسیار سبک می باشد. از تنیده شدن عایق Rock wool با روکش فویل آلومینیوم یا کاغذ کرافت و مطابق با استاندارد ASTM C 553 پشم سنگ لحافی تولید می گردد. توجه داشته باشید که این عایق دارای محدوده دمایی متوسط مناسب سقف سوله ها و سیستم های سرمایشی و گرمایشی منازل و… است. از مهم ترین ویژگی های این عایق می توان به انعطاف پذیری، وزن سبک، وزن سبک و مقرون به صرفه اشاره نمود.
عایق پشم سنگ فله ای
این محصول مستقیما از خط تولید دریافت می شود و هیچ گونه عامل پیوندی ندارد. همچنین به صورت فله بسته بندی و مورد استفاده شما عزیزان قرار می گیرد. پشم خام بدون رزین، رزین دار و حلاجی شده از انواع عایق پشم سنگ فله ای است. مهم ترین مزایا ویژگی های این عایق مقاومت بالا در برابر آتش، بهترین نوع عایق صوتی، حرارتی، شکل پذیری و پایداری شیمیایی می باشد.
پشم سنگ هیدروپونیک
پشم سنگ هیدروپونیک یک بستر منحصر به فرد است که تهویه بهتری را در محیط ریشه ارائه می دهد. با چگالی کم و ماهیت متخلخل خود، امکان افزایش نفوذ اکسیژن را در مقایسه با سایر بسترها فراهم می کند. علاوه بر این، پشم سنگ دارای میزان جذب آب و میزان نگهداری رطوبت بالاتری است که آن را به یک راه حل موثر برای حفظ آب در مناطقی که با مشکلات جدی آب مواجه هستند تبدیل می کند. خشکسالی های مکرر و برداشت بی رویه از آب های سطحی و زیرزمینی، وضعیت آبی کشور را به سطح بحرانی رسانده است.
تفاوت عایق الاستومری و پشم سنگ
بسیاری از خریداران عایق درباره تفاوت عایق پشم سنگ و عایق الاستومری سوال می پرسند زیرا هر دو این عایق ها، عملکرد مناسبی دارند اما دارای برخی تفاوت ها هستند. از تفاوت های عایق الاستومری و پشم سنگ می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
ساختار متفاوت
اصلی ترین تفاوت عایق الاستومری و عایق پشم سنگ، ساختار آنهاست. عایق الاستومری، جدیدتر و مدرن تر است و ساختار سلول بسته ای دارد. این عایق، متشکل از محفظه های خالی بسیار ریزی می باشد در حالی که برای تولید عایق پشم سنگ، از سنگ ها و فیبرهای معدنی به صورت الیاف دار استفاده می شود و نوعی عایق سنتی است.
تفاوت در نصب
عایق الاستومری به دلیل ساختاری که دارد، نصب آن بسیار ساده تر و سریع تر از پشم سنگ است.
مقاومت و دوام
از پشم سنگ عمدتا در محیط هایی استفاده می شود که رطوبت و نفوذ بخار زیادی وجود ندارد. البته این عایق مثل عایق الاستومری در مقابل رطوبت مقاوم می باشد اما مقاومت آن کمتر است.
دامنه حرارتی
از عایق الاستومری و عایق پشم سنگ برای صرفه جویی در مصرف انرژی استفاده می شود و دامنه حرارتی هر دو آنها مناسب است. عایق الاستومری در دمای منفی چهل تا مثبت 150 درجه سانتی گراد استفاده می شود اما دامنه حرارتی عایق پشم سنگ به دلیل آنکه از نوعی سنگ آتشفشانی تولید می شود، بسیار بهتر است. این نوع عایق تا دمای مثبت 1000 درجه سانتی گراد را نیز تحمل می کند. بنابراین در محیط هایی که تجهیزات با دمای بسیار بالا هستند، استفاده از عایق پشم سنگ، انتخاب بهتری است.
مقاومت در برابر نور خورشید
از دیگر تفاوت های عایق الاستومری و عایق پشم سنگ، مقاومت آنها در برابر نور خورشید و اشعه UV می باشد. در این مقایسه، عایق پشم سنگ عملکرد بهتری دارد و می تواند در محیط های داخلی و خارجی استفاده شود اما عایق الاستومری در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم نیست. این عایق اگر در محیط بیرونی نصب شود، نیازمند روکش آلومینیومی می باشد.
مقایسه پشم سنگ و پشم شیشه
عایق پشم سنگ با پشم شیشه دو متریال کاملا متفاوت هستند و تفاوتهای زیادی دارند. تفاوت این دو عایق در موارد زیر میباشد:
پشم سنگ به دلیل آنکه به عنوان نوعی عایق حرارتی استفاده میشود، تراکم بسیار بالاتری دارد اما پشم شیشه با داشتن تراکم کم، چندان مناسب عایق کاری حرارتی نیست.
عایقبندی کردن کف و دیوارها با پشم سنگ راحتتر از پشم شیشه است و از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفهتر است. پشم سنگ، هزینههای مربوط به مصرف انرژی را کمتر میکند و به همین دلیل، صرفه بیشتری دارد.
تفاوت دیگر پشم سنگ و پشم شیشه در تفاوت مقاومت آنها در مقابل صوت است. پشم سنگ در رفع آلودگیهای صدای و پیشگیری از انتقال صدا، عملکرد بهتری دارد.
پشم شیشه به دلیل آنکه دارای ذرات ریز و پودر مانندی در ساختار خود است، باعث ایجاد حساسیت و حتی مشکلات تنفسی میشود اما پشم سنگ، هیچ گونه حساسیت و واکنش پوستی ایجاد نمیکند و باعث بیماریهای تنفسی هم نمیشود.
پشم سنگ در مقایسه با پشم شیشه طول عمر بالاتری دارد و برای مدت زمان طولانیتری میتوان از آن استفاده کرد.
یکی دیگر از تفاوتهای پشم سنگ و شیشه در مقاومت آنها نسبت به آتشسوزی است. در این مورد هم پشم سنگ، عملکرد بهتری دارد و مانع از انتقال آتش سوزی به نقاط دیگر میشود.
تاثیر دانسیته پشم سنگ بر عملکرد آن
برای تعیین کیفیت پشم سنگ از معیاری به نام دانسیته استفاده میشود و هر چقدر که دانسیته پشم سنگ بیشتر باشد، یعنی وزن و فشردگی الیاف آن بیشتر است و قدرت بالاتری در عایقبندی کردن صوتی و حرارتی دارد. پشم سنگ در چگالیهای بالا، توانمندی بیشتری برای جلوگیری از انتقال حرارت و آتش دارد. متداولترین دانسیته پشم سنگ، 80 کیلوگرم بر متر مکعب میباشد اما میتوان تا 500 کیلوگرم بر متر مکعب نیز دانسیته را افزایش داد.
چرا کارا انرژی را انتخاب کنیم؟
تماس با ما
پشم سنگ ساخته شده از مواد اولیه درجه یک سرمایه گذاری است که ارزش آن از قیمتش بالاتر می باشد. شرکت کارا انرژی ، یکی از تامین کنندگان پیشرو محصولات عایق درجه یک، تضمین می کند که کلیه محصولات عایق پشم سنگ از مواد اولیه مرغوب ساخته شده و مطابق با استانداردهای وزارت مسکن و شهرسازی و ISO می باشد. شما عزیزان می توانید این عایق را با بهترین کیفیت از مجموعه کارا انرژی ماندگار خریداری نمایید . این مجموعه طی چندین سال سابقه و فعالیت در زمینه ی تولید و عرضه عایق و عایق بندی ساختمان توانسته است رضایت مصرف کننده های زیادی را جلب نماید. در صورتی که برای شما عزیزان در زمینه خریداری عایق Rock wool سوالاتی ایجاد شده است می توانید به صفحه ی تماس با ما وب سایت کارا انرژی ماندگار مراجعه کنید و با تماس به کارشناسان مجرب و متخصص این مجموعه به تمامی سوالات خود پاسخ کامل و جامع دهید.
پیشنهاد ما به شما کاربران عزیز خرید مستقیم از کارخانه و بارگیری از تولیدی است تا بتوانید هزینه مناسب تر و مقرون به صرفه تری را پرداخت نمایید.
پاسخ به این سوال جزئیات بسیار زیادی دارد اما به طور کلی می توان گفت سه مدل رول پشم سنگ در بازار موجود است که هر یک از آنها به صورت استاندارد در رول های 3، 6 و 12 متری به فروش می رسد. لازم به ذکر است که بسته به سفارش مشتری عایق پشم سنگ در ضخامت ها و دانسیته مختلف تولید و عرضه می شود.